Голямото събитие е на 20 октомври 2024 г.  (неделя) в

...
Голямото събитие е на 20 октомври 2024 г.  (неделя) в
Коментари Харесай

Ансамбъл „Тракия“ отбелязва 50-годишен си юбилей

Голямото събитие е на 20 октомври 2024 година  (неделя) в зала 1 на НДК,
специфични посетители са хор „ Мистерията на Българските гласове “.

„ 50 години страст “ е заглавието на церемония спектакълът с който отбор “Тракия ” ще означи половин вековният си празник! На 20 октомври на сцената на зала 1 на НДК ще се качат всички танцьори, музиканти и хористи които ще показват именити театрални творби за вярната аудитория на магичния български фолклор!

Фолклорен отбор „ Тракия “ е основан през 1974 година Вече 50 години е модернист в музикалните и танцови форми, като нито за момент нe прекъсва връзката на актуалното изкуство с дълбоките корени на българския фолклор. Спектаклите на Ансамбъла излизат от рамките на обичайните концерти и по ослепителен метод разкриват голямото фолклорно благосъстояние на България от всички етнографски области. От своето основаване до в този момент, Ансамбълът е извършил повече от 8 000 концерта в 62 страни от всички континенти по света.

Творческият образ на „ Тракия “ е основан от проф. Кирил Дженев и се развива през годините благодарение на най-големите създатели в региона на музикалното и танцово изкуство. Съществен принос за този незагиващ креативен заряд постоянно са имали и изпълнителите. Вече няколко генерации професионални актьори съхраняват емблематичните творби на Ансамбъл „ Тракия “, които са значима част от историята на театралното изкуство и обогатяват съкровищницата на българския фолклор.

Специални посетители на церемония концертът са хор „ Мистерията на Българските гласове “!   Легендарното им женско многогласно пеене, което няколко пъти е номинирано за най-големите международни музикални награди „ Грами “ ще добави още един вълшебен щрих към богатата стратегия на спектакъла.

Билетите към този момент са в продажба в системата на Eventim, както и на касата на НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР